4 redenen voor een zwembadafdekking

 
 

Hoewel afdekkingen er de afgelopen jaren alsmaar beter zijn gaan uitzien, zijn er toch veel mensen die niet meteen fan zijn van het uitzicht op een afgedekt zwembad. Toch is zo’n afdekking onontbeerlijk. Dit is waarom!

Lees verder onder de advertentie

1. Minder vuil in het water

Reden nummer één waarom een afdekking een meerwaarde voor jouw zwembad is: bescherming tegen bladeren, gras en ander vuil uit de tuin. Tijdens de zomermaanden levert dat al een aangenaam verschil op, maar in het najaar en de winter, wanneer de bomen volop hun bladeren verliezen, komt een afdekking helemaal tot zijn recht. Zo bespaar je je alvast heel wat opruimwerk bij de heropstart in de lente of zomer.

2. Veiligheid

Als een afdekking stevig verankerd is – of het nu een strak gespannen dekzeil is of een lamellenafdekking – dan kan je er in principe veilig overheen lopen. Kinderen kunnen dus niet in het water vallen op momenten dat het zwembad niet gebruikt wordt en je niet meteen in de buurt bent.

3. Warmer water

Wanneer het ’s nachts afkoelt, verliest het zwembadwater een deel van zijn warmte aan de lucht. Door het water af te dekken, kan je dat warmteverlies beperken. Op die manier is het water ’s ochtends enkele graden warmer dan wanneer je geen afdekking zou plaatsen. Die extra warmte hoef je vervolgens niet meer te compenseren om het water weer op zwemtemperatuur te brengen. De verwarming hoeft dan minder hard te draaien, en dat vertaalt zich dan weer in lagere stookkosten.

Lees verder onder de advertentie

4. Minder algengroei

Een natte omgeving in combinatie met zonlicht: de ideale voedingsbodem voor algen. Zeker op momenten dat het zwembad niet gebruikt wordt en de technische installaties niet op volle toeren draaien. Een zwembad met zulke groene accenten vindt niemand aantrekkelijk. Een afdekking gaat die algengroei tegen. Het zonlicht kan het wateroppervlak dan immers niet of nauwelijks bereiken.

Bron: Compleet Wonen Zwembaden 2016-2017 | Foto Oase | Tekst Bert De Pau